Badrums­renovering Järvstagatan 2-16

Badrumsrenovering pågår i bostadsområdet Järvstagatan 2–16. Vid renoveringen genomförs även ett stambyte med byte av vattenledningar och avloppsrör. Det är totalt 171 badrum som ska renoveras och renoveringsarbetet i bostadsområdet kommer att pågå under år 2022–2025.

Informationsmöten

Du kommer i god tid innan renoveringen börjar i din lägenhet att bli inbjuden till ett informationsmöte där vi berättar hur renoveringen kommer att gå till samt svarar på eventuella frågor och funderingar. Vi kommer att hålla ett informationsmöte för varje hus.

Preliminär tidplan

Den första etappen med Järvstagatan 2, 4, 6 och 8 är klar. Etapp två omfattar Järvstagatan 12, 10, 14 och 16. På bilden här nedan kan du se en preliminär tidplan. Innan det är dags för ditt badrum att renoveras kommer du få en mer detaljerad tidplan.

Exempel på ett färdigrenoverad badrum

Vardagar kl. 07.00-16.00

Arbetsledare Johan Nilsson, Peab Sverige AB,
tfn 0733-37 17 29, e-post johan.a.nilsson@peab.se

Projektledare Joakim Berggren, AB Övikshem,
tfn 0660-29 93 73, e-post joakim.berggren@ovikshem.se.

Semesterperiod: vecka 28-31

Kvällar och helger

Vid akuta fel ring fastighetsjouren på tfn 0660-29 93 65.

Totalentreprenör för denna badrumsrenovering är Peab Sverige AB. Underentreprenörer som arbetar i området är: Ocab, Glacell, Tecnicon, BN Måleri & Golv och Domejs Vatten & Värme. Samtliga entreprenörer har id-bricka.

För att renoveringsarbetet ska hålla tidsplanen och fungera så bra som möjligt
krävs det att du plockar undan och tömmer vissa delar av din lägenhet innan badrumsrenoveringen startar i din lägenhet. Ritningar över arbetsytor som behöver tömmas:

Ritningar över arbetsytor Järvstagatan 2-16 Pdf, 506.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Nyheter kring projektet


 • Tillfällig vattenavstänging 18 oktober Järvstagatan 6


  Läs mer

 • Informationsmapp Järvstagatan 12


  Läs mer

 • Informationsmöte Järvstagatan 12


  Läs mer

 • Preliminär tidplan för Järvstagatan 12


  Läs mer

 • Vattenavstängning på Järvstagatan 8 den 4 juli kl. 7.00-13.00


  Läs mer

 • Uppdaterad tidplan för Järvstagatan 10 och 12


  Läs mer

 • Informationsmapp Järvstagatan 6


  Läs mer

 • Preliminär tidplan för Järvstagatan 6


  Läs mer

 • Informationsmöte Järvstagatan 6


  Läs mer

 • Uppdaterad tidplan Järvstagatan 8 B-D


  Läs mer

 • Uppdaterade ritningar över arbetsytor


  Läs mer

 • Informationsmapp Järvstagatan 8


  Läs mer

 • Informationsmöte Järvstagatan 8


  Läs mer

 • Preliminär tidplan för Järvstagatan 8


  Läs mer

 • Informationsmapp Järvstagatan 4


  Läs mer

 • Preliminär tidplan för Järvstagatan 4


  Läs mer

 • Informationsmöte Järvstagatan 4


  Läs mer

 • Ny utebelysning utanför lägenhetsdörren


  Läs mer

 • Viktigt att du tömmer din klädkammare innan renoveringen börjar


  Läs mer

 • Dina förberedelser innan renoveringen börjar


  Läs mer

 • Informationsmapp Järvstagatan 2


  Läs mer

 • Informationsmöte för Järvstagatan 2


  Läs mer

 • Preliminär tidplan för Järvstagatan 2-16


  Läs mer

 • Kontrollmätning av badrum på Järvstagatan 2-4


  Läs mer

 • Huvudentreprenör blir Peab, preliminär start i juni


  Läs mer

 • Planerade åtgärder i badrummet


  Läs mer

Allmän information om projektet

Det är nödvändigt att göra ett stambyte i fastigheten. Äldre vattenledningar och avloppsrör kan med tiden sättas igen och spricka, vilket leder till stora skador på byggnader och inventarier. Därför är det viktigt att byta dessa ledningar och rör innan de går sönder och orsakar vattenskador.

Innan renoveringsarbetet startar kommer vi behöva komma in i din lägenhet för att göra en kontrollmätning och en fuktinventering av ditt badrum. Vi kontaktar dig per post innan dessa åtgärder för att komma överens om användning av huvudnyckel.

Du kommer i god tid innan renoveringen börjar i din lägenhet att bli inbjuden till en informationsträff där vi berättar hur renoveringen kommer att gå till och svarar på frågor och funderingar.

Under tiden för renoveringen (cirka 15 arbetsdagar per lägenhet) kommer du inte kunna använda ditt badrum. Du får istället tillgång till en egen låsbar toalett med dusch i de hygienbodar som placeras ute på gården. Om du har särskilda behov finns möjlighet att få en så kallad torrtoalett i lägenheten (dock ej i hallen, köket eller i badrummet).

Enligt hyreslagen behöver vi ditt godkännande för att kunna utföra denna badrumsrenovering med stambyte. Du godkänner detta genom att skriva under och returnera den bifogade blanketten till oss.

Badrumsrenoveringen med stambyte är förhandlad med Hyresgästföreningen och kommer innebära en hyreshöjning.

Hyreshöjning efter badrumsrenovering:

Storlek

Hyreshöjning

1-3 RoK

420 kr/månad

4-5 RoK

620 kr/månad

Individuell mätning av varmvatten

Ur miljösynpunkt men även för att uppfylla lagkrav kommer vi vid badrumsrenoveringen att installera individuell mätning av varmvatten. Detta innebär att varmvatten inte längre kommer att ingå i hyran utan debiteras via hyresavin till en kostnad av 80 kr/kbm. Din grundhyra kommer istället att sänkas motsvarande en normalförbrukning av varmvatten för din lägenhetsstorlek. Du kommer bara att betala för din egen faktiska förbrukning av varmvatten istället för kollektivets och kan på så sätt själv påverka dina kostnader för varmvatten.

Om du förbrukar mycket varmvatten kommer dina kostnader att öka medan om du förbrukar mindre kommer dina kostnader att minska. Tiden du duschar påverkar dina kostnader för varmvatten. Exempel: En dusch på 3 minuter motsvarar i snitt 36 liter varmvatten medan en dusch på 10 minuter förbrukar cirka 120 liter varmvatten.

Hyresjustering vid individuell mätning av varmvatten:

Storlek

Sänkning av grundhyra

Normalförbrukning för lägenhetsstorlek

1 rum

79 kr/månad

1,2 kbm/månad

2 rum

139 kr/månad

2,1 kbm/månad

3 rum

178 kr/månad

2,7 kbm/månad

4 rum

224 kr/månad

3,4 kbm/månad

5 rum>

271 kr/månad

4,1 kbm/månad

För de lägenheter som blir färdigställda efter att vårt projekt Smart hyra har startat kommer hyresjusteringen att göras i detta system istället.

Som kompensation för att du inte kan använda ditt badrum under renoverings­tiden kommer du få reducerad hyra med 40 procent för den tid du inte kunnat använda ditt badrum. Hyresreduktionen läggs in på hyresavin efter en slutbesikning är gjord och alla åtgärdspunkter från besiktningen är fixade. Detta innebär att det kan dröja flera månader efter att ditt badrum är renoverat till dess att hyreshöjning och hyresreduktion läggs in på hyresavin. Du kommer få ett meddelande av oss när det är dags för slutbesiktning i ditt hus.

Vid ett eventuellt ersättnings­boende utgår ingen hyreskompensation. Om du har särskilda skäl som gör att du inte kan bo kvar i lägenheten under renoveringstiden ber vi dig kontakta vår hyresgästsamordnare Hussam Rashed, i första hand via e-post hussam.rashed@ovikshem.se alternativt via telefon på tfn 0660-29 93 56.

Hjälpte informationen på sidan dig?