Badrums­renovering Järvstagatan 2-16

Vi planerar att totalrenovera alla badrum på Järvstagatan 2–16. Vid renoveringen kommer även ett stambyte att ske där vi byter de vattenledningar och avloppsrör som behöver bytas ut. Det är totalt 171 badrum som ska renoveras och renoveringsarbetet i bostadsområdet kommer att pågå under år 2022–2025.

Informationsmöten

Du kommer i god tid innan renoveringen börjar i din lägenhet att bli inbjuden till ett informationsmöte där vi berättar hur renoveringen kommer att gå till samt svarar på eventuella frågor och funderingar. Vi kommer att hålla ett informationsmöte för varje hus.

Preliminär tidplan

Innan det är dags för ditt badrum att renoveras kommer du få en mer detaljerad tidplan.

Översiktlig tidplan för renoveringsarbetet

Entreprenörer

Totalentreprenör för denna badrumsrenovering är Peab Sverige AB. Underentreprenörer som arbetar i området är: Ocab, Glacell, Tecnicon, BN Måleri & Golv och Domejs Vatten & Värme. Samtliga entreprenörer har id-bricka.

Nyheter kring projektet


 • Preliminär tidplan för Järvstagatan 4


  En preliminär tidplan har nu tagits fram för badrumsrenovering på Järvstagatan 4. Renoveringsarbetet beräknas ta cirka 15 arbetsdagar per lägenhet. Nedanstående startdatum är preliminära och kan komma...
  Läs mer

 • Informationsmöte Järvstagatan 4


  Du som bor på Järvstagatan 4 är varmt välkommen till ett informationsmöte om kommande badrumsrenovering. Vi träffas onsdagen den 5 oktober, kl. 17.30, utanför Järvstagatan 4. Ingen föranmälan behövs. ...
  Läs mer

 • Ny utebelysning utanför lägenhetsdörren


  I samband med badrumsrenoveringen kommer även utebelysningen att ses över. Lampan vid din lägenhetsdörr kommer att bytas ut mot en modernare belysning.
  Läs mer

 • Viktigt att du tömmer din klädkammare innan renoveringen börjar


  För att badrumsrenoveringen i din lägenhet ska gå så fort och smidigt som möjligt kommer Peab under renoveringstiden att förvara arbetsmaterialet i lägenhetens klädkammare. Det är därför viktigt att d...
  Läs mer

 • Dina förberedelser innan renoveringen börjar


  För att renoveringsarbetet ska hålla tidsplanen och fungera så bra som möjligt
  krävs det att du plockar undan och tömmer vissa delar av din lägenhet innan badrumsrenoveringen startar i din lägenhet.
  Rit... Pdf, 195.1 kB, öppnas i nytt fönster.
  Läs mer

 • Informationsmapp Järvstagatan 2


  Här har vi samlat viktig information om kommande badrumsrenovering. Du som bor på Järvstagatan 2 får även denna information i en informationsmapp i din brevlåda.Uppstartsinformation Järvstagatan 2 Pdf, 1.6 MB, öppnas i nytt fönster.Tidp... Pdf, 92.1 kB, öppnas i nytt fönster.
  Läs mer

 • Informationsmöte för Järvstagatan 2


  Du som bor på Järvstagatan 2 är varmt välkommen till ett informationsmöte om kommande badrumsrenovering. Vi träffas onsdagen den 15 juni, kl. 17.30, utanför Järvstagatan 2. Ingen föranmälan behövs. Va...
  Läs mer

 • Preliminär tidplan för Järvstagatan 2-16


  Vi har nu tagit fram en preliminär tidplan för kommande badrumsrenovering på Järvstagatan 2-16. Renoveringsarbetet startar på Järvstagatan 2 i augusti 2022 och kommer att avslutas på Järvstagatan 14 i...
  Läs mer

 • Kontrollmätning av badrum på Järvstagatan 2-4


  Peab kommer att behöva göra en kontrollmätning av alla badrum på Järvstagatan 2-4 under april/maj 2022. Du som bor på dessa adresser kommer att få mer information om detta i din brevlåda.
  Läs mer

 • Huvudentreprenör blir Peab, preliminär start i juni


  Det är nu klart att det blir Peab Sverige AB som kommer att vara huvudentreprenör för badrumsrenovering på Järvstagatan 2-16. Tillsammans med Peab arbetar vi just nu med att ta fram en tidplan för ren...
  Läs mer


Skriv in din fråga här
Dina kontaktuppgifter
Dina kontaktuppgifter
Det är nödvändigt att göra ett stambyte i fastigheten. Äldre vattenledningar och avloppsrör kan med tiden sättas igen och spricka, vilket leder till stora skador på byggnader och inventarier. Därför är det viktigt att byta dessa ledningar och rör innan de går sönder och orsakar vattenskador.

Innan renoveringsarbetet startar kommer vi behöva komma in i din lägenhet för att göra en kontrollmätning och en fuktinventering av ditt badrum. Vi kontaktar dig per post innan dessa åtgärder för att komma överens om användning av huvudnyckel.

Du kommer i god tid innan renoveringen börjar i din lägenhet att bli inbjuden till en informationsträff där vi berättar hur renoveringen kommer att gå till och svarar på frågor och funderingar.

Under tiden för renoveringen (cirka 15 arbetsdagar per lägenhet) kommer du inte kunna använda ditt badrum. Du får istället tillgång till en egen låsbar toalett med dusch i de hygienbodar som placeras ute på gården. Om du har särskilda behov finns möjlighet att få en så kallad torrtoalett i lägenheten (dock ej i hallen, köket eller i badrummet).

Enligt hyreslagen behöver vi ditt godkännande för att kunna utföra denna badrumsrenovering med stambyte. Du godkänner detta genom att skriva under och returnera den bifogade blanketten till oss.

Badrumsrenoveringen med stambyte är förhandlad med Hyresgästföreningen och kommer innebära en hyreshöjning.

Hyreshöjning efter badrumsrenovering:

Storlek

Hyreshöjning

1-3 RoK

420 kr/månad

4-5 RoK

620 kr/månad

Individuell mätning av varmvatten

Ur miljösynpunkt men även för att uppfylla lagkrav kommer vi vid badrumsrenoveringen att installera individuell mätning av varmvatten. Detta innebär att varmvatten inte längre kommer att ingå i hyran utan debiteras via hyresavin till en kostnad av 80 kr/kbm. Din grundhyra kommer istället att sänkas motsvarande en normalförbrukning av varmvatten för din lägenhetsstorlek. Du kommer bara att betala för din egen faktiska förbrukning av varmvatten istället för kollektivets och kan på så sätt själv påverka dina kostnader för varmvatten.

Om du förbrukar mycket varmvatten kommer dina kostnader att öka medan om du förbrukar mindre kommer dina kostnader att minska. Tiden du duschar påverkar dina kostnader för varmvatten. Exempel: En dusch på 3 minuter motsvarar i snitt 36 liter varmvatten medan en dusch på 10 minuter förbrukar cirka 120 liter varmvatten.

Hyresjustering vid individuell mätning av varmvatten:

Storlek

Sänkning av grundhyra

Normalförbrukning för lägenhetsstorlek

1 rum

79 kr/månad

1,2 kbm/månad

2 rum

139 kr/månad

2,1 kbm/månad

3 rum

178 kr/månad

2,7 kbm/månad

4 rum

224 kr/månad

3,4 kbm/månad

5 rum>

271 kr/månad

4,1 kbm/månad

För de lägenheter som blir färdigställda efter att vårt projekt Smart hyra har startat kommer hyresjusteringen att göras i detta system istället.

Som kompensation för att du inte kan använda ditt badrum under renoverings­tiden kommer du få reducerad hyra med 40 procent för den tid du inte kunnat använda ditt badrum. Hyres­reduktionen för din lägenhet dras på nästkommande hyra efter att en slutbesiktning är gjord. Du kommer få ett meddelande av oss när det är dags för slutbesiktning i ditt hus.

Vid ett eventuellt ersättnings­boende utgår ingen hyreskompensation. Om du har särskilda skäl som gör att du inte kan bo kvar i lägenheten under renoveringstiden ber vi dig kontakta vår hyresgästsamordnare Hussam Rashed, i första hand via e-post hussam.rashed@ovikshem.se alternativt via telefon på tfn 0660-29 93 56.

Hittade du det du sökte?