Trygghetsboenden

Våra trygghetsboenden är skapta för dig över 70 år som prioriterar trygghet och social samvaro. Ett trygghetsboende är vanliga hyreslägenheter som är funktionellt utformade för en äldre målgrupp. Du hyr din lägenhet via vår bostadskö precis som vanligt.

I trygghetsboendet finns fina gemensamhetslokaler för social samvaro och en trygghetsvärd som ansvarar för att anordna olika aktiviteter tillsammans med studieförbund och ideella organisationer.

Boendet ska inte förväxlas med äldreboende då varken mat, omvårdnad eller sjukvård ingår. Det behövs ingen biståndsbedömning från kommunen för att få flytta in i ett trygghetsboende. Däremot ska minst en person i hushållet ha fyllt 70 år.

Ett trygghets­boende jämställs med eget lägenhets- eller villaboende och hyresgästerna i ett trygghetsboende har möjlighet att vid behov söka hemtjänst och andra serviceinsatser.

Våra trygghetsboenden

Vi har två trygghetsboenden ett centralt i Örnsköldsvik och som ligger naturskönt i Gullänget.

Läs mer om Trygghetsboendet Linden

Läs mer om Trygghetsboendet Ängen

Lediga lägenheter

När det finns lediga lägenheter i våra trygghetsboenden presenteras de här på vår webbplats under Sök ledigt, boendeform Trygghetsboendelänk till annan webbplats. Du kan då se lägenhetens storlek, planlösning och hyra.

För hyresgäster

Mina sidor hittar du mer information om bostadsområdets tvättstugor, sophantering, motorvärmarstyrning, porttelefoni och individuell mätning.


Hittade du den information du sökte?