Seniorboende

Seniorbostäder passar både dig som är pigg och rörlig och dig som har speciella krav på en trygg och tillgänglig bostad. I våra seniorbostäder finns detaljer som gör det lättare för dig att bo och vistas i lägenheten när du blir äldre, till exempel rymliga badrum och tillgång till hiss.

Att bo i en seniorbostad innebär att dina grannar är jämnåriga med dig. För många är just möjligheten till gemenskap ett av skälen till att välja en seniorbostad. När en seniorbostad blir ledig publicerar vi den på vår webbplats och markerar den med symbolen 55+.

Lediga lägenheter

Se lediga lägenheter

För hyresgäster

Mina sidor hittar du mer information om bostadsområdets tvättstugor, sophantering, motorvärmarstyrning, porttelefoni och individuell mätning.


Gullvivan i Gullänget

Adress: Gullvivevägen 2 A och B 

Bild från Gullvivevägen

Bostadsområdet Gullvivan ligger 600 meter sydväst om Gullängets centrum och 2,5 kilometer från centrala Örnsköldsvik. Här har vi 38 lägenheter.

Kvarteret består av två punkthus med sex våningar, fritt placerade en bit från Gullvivevägen. Lägenheterna är placerade i hörnen av huskropparna och har dagsljus från två väderstreck. Utsikten är från många lägenheter mycket fin. Infart sker från Gullvivevägen till en parkeringsplats för 34 bilar. Fordon kan också köras i direkt anslutning till entréerna. Cykelförråd finns intill entréerna i markplan. Parkeringsplatserna hyrs separat medan cykelplats ingår i hyran. Varje hus innehåller 19 lägenheter fördelade på fem våningsplan. I källarvåningen inryms förråden och en kyld matkällare. I översta våningsplanet är tvättstugan placerad tillsammans med en lokal för sammankomster av olika slag och en bastuavdelning.
 
Kommunikation: Närmaste busshållplats ligger 200 meter bort. 

Dirigenten i Bjästa

Adress: Örnviksvägen 1

Bild från Dirigentvägen

Bostadshuset Dirigenten ligger 400 meter från Bjästa centrum med infart från Örnviksvägen. Huset, en så kallad "Flerbostadsvilla" ligger på en hörntomt och rymmer 13 lägenheter med gemensamma utrymmen.
 
Lägenheter
2 st   1 rok, 48 m2
6 st   2 rok, 68 m2
2 st   2 rok, 69 m2
3 st   2 rok, 70 m2
 
Alla lägenheter ligger i hörn. Lägenheter med två rum och kök har också inglasad balkong i hörnläge. I entréns närhet finns parkering för 13 bilar, samtliga med motorvärmaruttag. Lägenhetsförråd är inredda i gårdshuset. Här finns också utrymme för cyklar och sparkar. Tvättstugan ligger högst upp i huset och har förutom tvättmaskiner också torktumlare, torkskåp och mangel. Hobbyrum ligger i anslutning till tvättstugan och står till alla hyresgästers förfogande. I anslutning till entrén ligger en lokal för möten och sammankomster, här finns även pentry och toalett.
 
Kommunikation: Från busstationen utgår lokala bussar till bland annat Örnsköldsvik, Köpmanholmen och Sidensjö.

Doktorshatten i Domsjö

Adress: Svartvägen 7 och Stenbrottsvägen 1

Bild från Doktorshatten

Bostadshusen Doktorshatten ligger alldeles i centrum av Sund. Här finns lägenheter med ett, två och tre rum och kök. Alla lägenheter är hörnlägenheter och har inglasade balkonger. Tvättstugan ligger högst upp i huset och har förutom tvättmaskiner också torktumlare, torkskåp och mangel. Hobbyrum ligger i anslutning till tvättstugan och står till alla hyresgästers förfogande. I entréns närhet finns 13 bilplatser, samtliga med motorvärmaruttag.
 
Kommunikation: Närmaste busshållplats ligger 200 meter bort.

Östra Ängsvägen - Bredbyn

Adress: Östra Ängsvägen 16-28  

Bild från Östra Ängsvägen

Lägenheterna, fem stycken 1:or och fyra stycken 2:or, ligger mitt emot servicehuset Sörgården med möjlighet till daglig matservice.
 
Alla lägenheter ligger i markplan, i små radhus. Lägenheterna är utrustade med egen tvättmaskin och har egen ingång och altan i söderläge med närhet till grönområde. Till centrum med affär och annan service är det 500 meter.
 
Kommunikation: Från busstationen utgår bussar till Örnsköldsvik.

Hittade du den information du sökte?