Gullänget

Gullänget är en stadsdel som ligger cirka tre km från Örnsköldsvik. Platsen har vuxit upp runt det välkända Hägglunds­företaget och har ett trivsamt drag av småskaligt brukssamhälle. Här blandas äldre flerbostadshus med villaområden och ett och annat tillskott av nyare bebyggelse.

Gullänget är vackert beläget mellan Åsberget och Höglandssjöarna. På några minuter når du omtyckta vandringsleder och rekreations­platser som andra åker långt för att njuta av. Den välskötta fotbolls­anläggningen Bussbyvallen drivs av en aktiv idrottsförening som har fostrat många duktiga fotbollsspelare. 

Gullänget har både förskolor och grundskola och i det lilla centrumet finns närservice med generösa öppettider. Vårdcentralen är utrustad med mödravårds- och barnavårdscentral och sjukhuset ligger på gångavstånd. Promenad- och cykelvägen gör det enkelt att ta sig till Örnsköldsviks centrum och väljer du bussen tar det mindre än fem minuter.

I Gullänget erbjuder vi hyres­bostäder i ett flertal hus av olika karaktär. Gemensamt för dem är att det är småskaligt och välplanerat med grönytor och lekplatser i anknytning till husen. Lägenheterna är i storlekar från ett till fem rum och kök och det finns möjlighet att hyra parkeringsplats eller garage i närheten.

Områdesfakta

Adresser:
Ekvägen 1-5
Fågelsångsvägen 2, 3-15
Gullvivevägen 2
Rundvägen 1-13
Sörängetvägen 7-21
Älgvägen 15

Antal lägenheter:
679 st

Antal lgh per storlek:
1 RoK 170 st
2 RoK 267 st
3 RoK 161 st
4 RoK 80 st
 >5 RoK 1 st

Boendeformer:
Lägenheter, Seniorboendet Gullvivan, Trygghetsboendet Ängen

Byggår:
År 1949-1992

Sök ledigt

Våra lediga lägenheter, bilplatser och förråd i Gullänget hittar du på Sök ledigt. Där kan du enkelt filtrera fram objekt utifrån dina önskemål.

För hyresgäster

Du som är hyresgäst hittar mer information om ditt bostadsområde genom att logga in på Mina sidor. Här finns bland annat information om bostadsområdets tvättstugor, sophantering, motorvärmarstyrning, porttelefoni och individuell mätning.

Hjälpte informationen på sidan dig?