Gullänget

Gullänget är en stadsdel som ligger cirka tre km från Örnsköldsvik. Platsen har vuxit upp runt det välkända Hägglunds­företaget och har ett trivsamt drag av småskaligt brukssamhälle. Här blandas äldre flerbostadshus med villaområden och ett och annat tillskott av nyare bebyggelse.

Gullänget är vackert beläget mellan Åsberget och Höglandssjöarna. På några minuter når du omtyckta vandringsleder och rekreations­platser som andra åker långt för att njuta av. Den välskötta fotbolls­anläggningen Bussbyvallen drivs av en aktiv idrottsförening som har fostrat många duktiga fotbollsspelare. 

Gullänget har både förskolor och grundskola och i det lilla centrumet finns närservice med generösa öppettider. Vårdcentralen är utrustad med mödravårds- och barnavårdscentral och sjukhuset ligger på gångavstånd. Promenad- och cykelvägen gör det enkelt att ta sig till Örnsköldsviks centrum och väljer du bussen tar det mindre än fem minuter.

I Gullänget erbjuder vi hyres­bostäder i ett flertal hus av olika karaktär. Gemensamt för dem är att det är småskaligt och välplanerat med grönytor och lekplatser i anknytning till husen. Lägenheterna är i storlekar från ett till fyra rum och kök och det finns möjlighet att hyra parkeringsplats eller garage i närheten.

Områdesfakta

Vi har totalt 679 lägenheter i Gullänget i fastigheter som är byggda från 1949 till 1992. Adresser: Gullvivevägen 2 (seniorboende Gullvivan), Sörängetvägen 7-21 och Älgvägen 15 (trygghetsboendet Ängen).

Antal lägenheter per storlek

Bostadstyp

Storlek

Antal

Lägenhet

1 RoK

25

Lägenhet

2 RoK

38

Lägenhet

3 RoK

68

Lägenhet

4 RoK

50

Seniorboende

2 RoK

28

Seniorboende

3 RoK

10

Trygghetsboende

1 RoK

34

Trygghetsboende

2 RoK

13

Karta över Gullänget

Örnkartan visar Örnsköldsviks kommuns samlade kartinformation. Här kan du söka fram den adress du är intresserad av samt se var olika typer av service finns så som: barnomsorg, skola, vård- och omsorgsboende men även idrottsanläggningar och serviceanordningar i naturen med mera.

Öppna Örnkartan (öppnas i nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på sidan dig?