Gullänget

Gullänget är en stadsdel som ligger cirka tre kilometer från Örnsköldsvik. Platsen har vuxit upp runt det välkända Hägglunds­företaget och har ett trivsamt drag av småskaligt brukssamhälle. Här blandas äldre flerbostadshus med villaområden och ett och annat tillskott av nyare bebyggelse.

Bild från Sörängetvägen i Gullänget

Gullänget är vackert beläget mellan Åsberget och Höglandssjöarna. På några minuter når du omtyckta vandringsleder och rekreationsplatser som andra åker långt för att njuta av. Den välskötta fotbollsanläggningen Bussbyvallen drivs av en aktiv idrottsförening som har fostrat många duktiga fotbollsspelare. 

Gullänget har både förskolor och grundskola och i det lilla centrumet finns närservice med generösa öppettider. Vårdcentralen är utrustad med mödravårds- och barnavårdscentral och sjukhuset ligger på tryggt gångavstånd. Promenad- och cykelvägen gör det enkelt att ta sig till Örnsköldsviks centrum och väljer du bussen tar det mindre än fem minuter.

I Gullänget erbjuder vi hyresbostäder i ett flertal hus av olika karaktär. Gemensamt för dem är att det är småskaligt och välplanerat med grönytor och lekplatser i anknytning till husen. Lägenheterna är i storlekar från ett till fem rum och kök och det finns möjlighet att hyra parkeringsplats eller garage i närheten.

I Gullänget har vi också det populära seniorboendet Gullvivan och trygghetsboendet Ängen.

Lediga lägenheter

Se lediga lägenheter

För hyresgäster

Mina sidor hittar du mer information om bostadsområdets tvättstugor, sophantering, motorvärmarstyrning, porttelefoni och individuell mätning.

Områdesfakta

Adresser: Fågelsångsvägen 3-5, 7, 9, 11, 13-15, Rundvägen 1-13, Fågelsångsvägen 2, Ekvägen 1-5, Sörängetvägen 7-21, Älgvägen 15 (Trygghetsboende) och Gullvivevägen 2 (+55 boende).

Byggår: 1949-1992

‌Antal lägenheter per storlek

Storlek

Antal

1 rok

170

2 rok

267

3 rok

160

4 rok

80

>5 rok

1

Summa

678


Hittade du den information du sökte?