Sörliden

Sörliden är ett bostadsområde som bjuder på variation, mångfald och hyresgäster med stort engagemang. Den aktiva samverkansföreningen i området arrangerar aktiviteter för barn och vuxna och här finns både vävstuga och odlingslotter för den som vill odla sina egna grönsaker. Området ligger högt och fritt med utsikt över staden och i det angränsande friluftsområdet Skyttis finns bland annat skidspår och fina stigar för terränglöpning.

Från Sörliden är det gångavstånd till både förskola, grundskola och gymnasium och till city promenerar du på cirka 20 minuter. Ett annat alternativ är att ta bussen som går två gånger i timmen. Vissa turer passerar även sjukhusområdet och det närbelägna köpcentret med flera butiker.

De välplanerade lägenheterna finns från ett till fem rum och kök i hus av varierande höjd. Här kan du välja mellan att bo på åttonde våningen med utsikt över staden eller i tvåvåningshus med radhuskänsla. Parkeringsplats eller garage finns att hyra i närheten.

Områdesfakta

Vi har totalt 782 lägenheter i Sörliden i fastigheter som är byggda från 1953 till 2007. Adresser: Andra Långgatan 25-29, Järvstagatan 2-16, Sörbyvägen 5-19, 6-10 och 12-24 och Järvhagavägen 6 (gruppboende).

Antal lägenheter per storlek

Bostadstyp

Storlek

Antal

Lägenhet

1 RoK

30

Lägenhet

2 RoK

411

Lägenhet

3 RoK

216

Lägenhet

4 RoK

21

Lägenhet

>5 RoK

3

Studentboende

1 RoK

16


Karta över Sörliden

Örnkartan visar Örnsköldsviks kommuns samlade kartinformation. Här kan du söka fram den adress du är intresserad av samt se var olika typer av service finns så som: barnomsorg, skola, vård- och omsorgsboende men även idrottsanläggningar och serviceanordningar i naturen med mera.

Öppna Örnkartan (öppnas i nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på sidan dig?