Så söker du fordonsplats

Vi publicerar alla lediga fordonsplatser på Mina sidor. Här kan du se vilka fordonsplatser som finns lediga just nu.

För att samla köpoäng till fordonsplatser behöver du aktivera dig i kön för fordonsplatser, det gör du under Mina sidor.

På Mina sidor kan du se och anmäla intresse till lediga fordonsplatser. Uppsägningstiden för fordonsplatser är normalt 3 månader. Hyr du fler än en fordonsplats har dessa 1 månads uppsägningstid. Om efterfrågan ökar kan dessa sägas upp för att tillgodose att fler hyresgäster får möjlighet att hyra en plats.

Om du inte är hyresgäst hos oss tillkommer 25 procent moms utöver den hyra som anges under lediga fordonsplatser. Uppsägningstiden är 1 månad och kan sägas upp om efterfrågan ökar bland hyresgäster i bostadsområdet.

När sista anmälningsdag har passerat kommer vi att skicka ut ett erbjudande till den intresseanmälan som har flest köpoäng. Erbjudandet besvarar du på Mina sidor. När du får ett erbjudande har du tre dagar på dig att besvara erbjudandet. Uteblivet svar räknas som att du tackat nej.

Om det blir aktuellt med ett hyresavtal gör vi en kredit­upplysning innan vi tecknar avtal. I vissa fall kan vi kräva en borgens­förbindelse med en godkänd borgensman för att garantera vårt avtal.

När du tackat ja får du direkt signera avtalet, vilket du enkelt gör digitalt med BankID. Läs igenom villkoren noga så att du har förståelse för vad signeringen innebär. Om du inte signerar avtalet kommer fordonsplatsen att gå vidare till annan sökande.

Om du ska hyra en fordonsplats i ett garage, innanför låst bom eller med motorvärmare behöver du kvittera ut nycklar hos kundcenter på Sjögatan 4A. Detta kan ske tidigast på tillträdesdagen, och glöm inte att ta med dig giltig legitimation.

Hjälpte informationen på sidan dig?