Trygghetsboendet Linden

Modernt och tryggt för aktiva seniorer

Trygghetsboendet Linden är skapat för dig som prioriterar trygghet, social samvaro och ett centralt läge. Du hyr din lägenhet via vår bostadskö, precis som vanligt, och får en bostad som är anpassad för den som fyllt 70. Den är exempelvis helt fri från trappsteg och höga trösklar. I Linden finns dessutom ett oslagbart utbud av aktiviteter som gör att du aldrig behöver ha tråkigt.

Här bor du ett stenkast från affärer, caféer och restauranger, men även i närheten av resecentrum, sjukhus och vårdcentral. Du kan också köpa tilläggstjänster från privata aktörer i huset – inom allt från städning till friskvård. Dessa verksamheter är öppna för alla. Det gäller även fastighetens restaurang, som är en trevlig mötesplats.

I huset finns dessutom stora gemensamhetslokaler och en trygghetsvärd som ansvarar för olika aktiviteter tillsammans med studieförbund och ideella organisationer. Vill du kan du vara delaktig i, och leda egna, aktiviteter utifrån intressen och kunskaper.

Bingospel i lilla samlingsrummet

Bekvämt och vackert

Du möts av fina gemensamhetsytor med hög tillgänglighet då du kommer in i något av de tre trapphusen, liksom då du tar hissen upp till ditt eget våningsplan. I din bostad har det tillgänglighetsanpassade badrummet stilrent kakel och klinker och du har en egen balkong/uteplats med plats för möbler.

Bibliotek, gästlägenhet och en stor gemensam tvättstuga finns lättillgängligt i entréplan. Här hittar du också det vackra, inglasade torget och det gemensamma allrummet. I Linden är det lätt att umgås med grannarna, i vardagen liksom vid möten och fester.

Den stora samlingssalen
Biblioteket

För ditt välbefinnande har trygghetsboendet försetts med en stor motionssal och en fin relax med bastu. Alldeles intill finns omklädningsrum och duschar och även ett stort,
tillgänglighetsanpassat rum med dusch och WC. Bokning för relax och bastu hittar du på tavlan för tvättstugebokning.

Motionssal
Bastu
Bastu

Gästlägenhet

I den nyrenoverade gästlägenheten finns två enkelsängar och en resesäng, kök med pentry, helkaklat badrum med wc och dusch. Pris per dygn är 200 kr. 

Bokning för gästlägenhet hittar du på tavlan för tvättstugebokning.

Gästlägenhet

Fakta om Trygghetsboendet Linden

Antal lägenheter: 79 st

Storlek: 1 rok på 46-48 kvm, 2 rok på 61-67 kvm

Byggår: 1980, renoverat 2016

Adress: Bergsgatan 24, 26 och Örnsköldsgatan 9

Villkor: Minst en person i hushållet ska ha fyllt 70 år.

Lokaler: Möblerad gästlägenhet utrustad med wc, dusch och pentry. Bovärdskontor finns i byggnaden. Gemensamhetslokaler med plats för måltider, samvaro, hobby och rekreation. Även ljusgård, bibliotek, motionssal och relax.

Allmän tillgänglighet och trygghet: Närvarostyrd belysning, automatiska dörröppnare, hiss. Porttelefon vid entrédörrar.

Förråd, källsortering och parkering: Förråd till varje lägenhet. Miljöstation finns i huset,
källsortering. Garageplats finns att hyra separat i centralgarage.

TV-utbud: kabel-tv ingår med ComHems grundutbud.

Bredband: en uppkoppling på 2 Mbit/sek ingår.

Utanför din bostad: Grillplats och boulebana.

 

För hyresgäster

Mina sidor hittar du mer information om bostadsområdets tvättstugor, sophantering, motorvärmarstyrning, porttelefoni och individuell mätning.


Hittade du den information du sökte?