Trygghetsboendet Ängen i Gullänget

Invigning av Trygghetsboende Ängen i Gullänget

Bildtext: Maria Flodin (kundcenterchef) och Susanne Byström (trygghetsvärd) har under dagen delat ut välkomstpåsar till hyresgästerna Hilding och Lillemor Johansson

Konverteringen av Söränget servicehus till ett trygghetsboende är nu klart och i dagsläget är de flesta lägenheter uthyrda. Konverteringen har pågått sedan årsskiftet och renoveringar har genomförts i hela fastigheten.

Det känns bra att konverteringen nu är klar och vi hälsar alla nya hyresgäster välkomna till oss. Ombyggnationerna har gått bra och trots rådande situation har vi kunnat färdigställa arbetet i tid” säger Övikshems vd Lars Österlund.

Trygghetsboendet Ängen innehåller vanliga hyreslägenheter som är speciellt anpassade med god tillgänglighet för äldre. I trygghetsboendet finns en trygghetsvärd som ansvarar för att anordna olika aktiviteter tillsammans med studieförbund och ideella organisationer.

"På grund av covid-19 har vi valt att flytta fram invigningsfesten till våren 2021, då vi förhoppningsvis kommer kunna genomföra en större festlighet utomhus" fortsätter Lars.

Som trygghetsboende erbjuder Ängen en trevlig och social miljö för alla som är 70 år eller äldre. I området runt Ängen finns närliggande elljusspår, närhet till service och socialt utbud. Ängen fick sitt namn genom en namntävling där en av trygghetsboendets hyresgäster skickade in det vinnande bidraget.