Ny boendebudget ger Övikshems hyresgäster ökat inflytande

Den nya satsningen Boendebudget avser att öka hyresgästernas inflytande över sin boendemiljö, men också att skapa gemenskap och ökad tillit mellan grannar. Det innebär att vi kommer upplåta en budget på 150 000 kr till hyresgästernas förslag och idéer på aktiviteter eller byggnationer i bostadsområdet.

Förslagen som lämnas in ska passa in enligt årets tema som är gemenskap. Förslagen ska även rymmas inom den angivna budget och efterleva våra kriterier. Läs mer om dessa kriterier på ovikshem.se/boendebudget.

Antagna förslag presenteras sedan på vår hemsida, där alla hyresgäster i sann demokratisk anda får rösta om vilken eller vilka idéer som de gillar och vill förverkliga. Övikshem kommer sedan ansvara för att de vinnande förslagen genomförs under 2025.

Övikshem kommer under augusti bjuda in hyresgäster till informationsträffar och workshops om Boendebudget.

Hussam Rashed, Övikshem

Vi har haft ögonen på andra fastighetsbolag som framgångsrikt provat varianter på boendebudget vilket har inspirerat oss skapa något som passar för oss och våra hyresgäster.

Boendebudget är ett projekt där alla involverade parter blir vinnare. Om projektet faller väl ut så finns det inget som hindrar detta från att arrangeras varje år, säger Hussam Rashed som är ansvarig för Boendebudget på Övikshem.

Kontakt Boendebudget:
Hussam Rashed, BoSocial samordnare Övikshem
Tfn: 0660-29 93 56

Presskontakt:
Eric Pulsford, Kommunikationsansvarig Övikshem
Tfn: 0660-29 93 30