Så här fungerar bostadskön

För att söka ledig lägenhet eller andra lediga hyresobjekt hos oss, börjar du med att registrera dig i vår kö. För varje dag du står i kö får du ett köpoäng.

Registrera dig

  1. Registrera dig i den kö du är intresserad av (lägenhet, studentbostad, fordonsplats, förråd eller lokal).
  2. När du registrerat dig får du ett användarnamn och ett lösenord skickat till den mejladress du angett vid registreringen.
  3. Logga in på Mina sidor med användarnamn och lösenord.
  4. Nu kan du börja söka lediga objekt.

Sök ledigt objekt

Anmäl intresse

När du är inloggad via Mina sidor kan du anmäla intresse till de objekt som du är intresserad av.

Erbjudande

Om du är bland de åtta sökande med flest köpoäng kommer du att få ett erbjudande om att gå på visning av ledig lägenhet. Det är nuvarande hyresgäst som visar lägenheten, alternativt kundcenter.

Innan du får ett erbjudande kommer vi ta en kreditupplysning på dig. Om du har en nyregistrerad betalningsanmärkning inom de senaste tolv månaderna eller ett skuldsaldo som överstiger 100 000 kr kommer du inte få något erbjudande. Du kan fortfarande stå kvar i bostadskön och samla köpoäng men du kommer inte kunna göra fler intresse­anmälningar inom 90 dagar.

Svara på erbjudande

När du har fått ett erbjudande om ett ledigt hyresobjekt ska du inom 5 dagar svara ja eller nej till erbjudandet. Det är viktigt att du svarar på de erbjudanden du får, oavsett om du tänker tacka ja eller nej. Efter tre uteblivna svar försvinner dina möjligheter att göra fler intresse­anmälningar inom tre månader.

Våra grundkrav

För att kunna hyra ett ledigt hyresobjekt hos oss behöver du även uppfylla de grundkrav som finns angivna i vår uthyrningspolicy.

Vanliga frågor

Vi har sammanställt de vanligaste frågorna vi får i en frågebank. Hittar du inte svaret på din fråga här på denna sida hittar du den säkert bland vanliga frågor.

Se vanliga frågor


Hittade du den information du sökte?