Boulebana i Bredbyn

Emil Nilsson,Övikshem utmanas av Barbro Kristofferson

Övikshems Erik Nilsson utmanas i ett parti boule av Barbro Kristoffersson

På Näsgatan i Bredbyn har hyresgästerna någonting nytt som de kan samlas runt och göra tillsammans. Där har nämligen fastighetsvärden Roland Kristoffersson och snickaren Mattias Gustavsson tillsammans med hyresgästerna Barbro Kristoffersson och Britt Svensson anlagt en boulebana vid gemenskapsytorna i grannskapet.

Ett boulespel avgörs med mätsticka

Roland Kristoffersson tar fram tumstocken för att kora vinnaren

19 juni invigdes boulebanan. Vädret var inte det bästa, men trots att regnet föll hölls ändå invigningen under festliga förhållanden med en stämning som var på topp. Grannskapet samlades vid boulebanan och efter en invigningsceremoni bjöds det på både korv och fika medan Övikshem utmanades i boule av hyresgästerna.

Fat med läckra bakverk

Barbro beskrivs som en av eldsjälarna i grannskapet. Hon och grannen Britt har varit drivande i att få boulebanan anlagd och hjälpte till under invigningen. De säger att hela grannskapet är glada att ha fått boulebanan till Näsgatan.

Fr.v Britt Svensson och Barbro Kristofferson

Från vänster Britt Svensson och Barbro Kristoffersson

– Vi är jätteglada att ha fått den här boulebanan. Alla är väldigt tacksamma att den har anlagts. Det här hjälper flera av oss att komma ut lite mer och umgås tillsammans, säger Barbro.

– Alla tycker att det här var jättebra och roligt. Under vintern och våren har vi sett fram emot att dra i gång lite boulespelande. Under sommaren planerar vi att ha en turnering eller två, berättar Britt.