Hur påverkar spridningen av coronaviruset Covid 19 Övikshems verksamhet?

Spridningen av coronaviruset Covid-19 påverkar alla just nu, även oss på Övikshem. På den här sidan samlar vi aktuell information om hur spridningen av Covid-19 påverkar vår verksamhet. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.

Telefon och webb löser mycket

På grund av rådande situation ber vi dig så långt som möjligt använda andra kontaktvägar än att besöka vårt kundcenter. Du kan själv utföra många kundärenden direkt på vår webbplats ovikshem.se och Mina sidor. Du kan också ringa vårt kundcenter på telefon 0660-29 93 50 eller skicka e-post på info@ovikshem.se.

Om du besöker oss vill vi be dig att visa hänsyn till andra kunder samt våra medarbetare. Genom att hålla avstånd och undvika närkontakt bidrar vi alla till att minska smittspridning. Känner du dig det minsta sjuk stannar du naturligtvis hemma!

Längre väntetider kan förekomma

Om vi får en minskad bemanning pga sjukdom kan längre väntetider förekomma vid kontakt med kundcenter men även innan en felanmälan åtgärdas. Vi finns här för dig och hanterar alla ärenden efter bästa förmåga utifrån rådande situation.

Som kund kan du också fundera över om ditt ärende måste åtgärdas just nu eller om det kanske kan vänta. I så fall får du gärna återkomma till oss vid ett senare tillfälle. Vi minskar ju också risken för smittspridning om vi undviker ett hembesök hos dig som inte är nödvändigt just nu.

Gör din felanmälan via Mina sidor >>

Inflytt

Du är välkommen att hämta dina nycklar hos kundcenter från kl. 13 första vardagen då ditt hyresavtal börjar gälla. Du hämtar ut din nycklar i vår reception på Sjögatan 4A.

Vi värnar om alla besökares hälsa tänk därför på att hålla avstånd till övriga besökare när du väntar på din tur.

Utflytt

På grund av rådande situation är rutinen gällande nyckelhanteringen vid utflytt tillfälligt förändrad. Istället för att lämna nycklarna vid receptionen ska du som ska flytta återlämna dina nycklar i ett förslutet kuvert märkt med ditt namn och lägenhetens produktnummer.

Kuvertet med nycklar ska sedan lämnas i brevinkastet till vänster om huvudentrén på Sjögatan 4A.


Vänligen observera att inga nycklar får skickas med posten.

Har du frågor gällande detta är du välkommen att kontakta kundcenter på telefon 0660-29 93 50.

Visning av lägenhet i samband med utflytt

När du har sagt upp din lägenhet ska du vara beredd på att visa den för de personer som får erbjudande om att flytta in efter dig. På grund av den rådande situation med coronaviruset covid-19 förstår vi att det finns en oro att ta in personer du inte känner i din lägenhet.

Ett alternativ till en traditionell lägenhetsvisning är en digital visning. Via funktionen videosamtal på din smartphone (Facetime eller Videosamtal) kan du visa lägenheten för den sökande utan att de fysiskt är på plats. Det går även bra att ta bilder av eller filma lägenheten för att sedan skicka till den sökande.

Det viktigaste är att ni tillsammans kommer överens om hur ni ska gå tillväga!

Om ni går vidare med en fysisk visning är det viktigt att du skyndsamt kontaktar de personer som du ska visa lägenheten för om du upplever symptom som feber, snuva och hosta.

Hembesök hos dig

Ska vi komma hem till dig för att utföra ett mer akut arbete? Vi kommer alltid att fråga om du eller någon i ditt hushåll har symptom på sjukdom, allt för att undvika smittspridning. Har du möjlighet att inte vara hemma när vi besöker dig, kan det vara en enkel säkerhetsåtgärd för dig och för oss.

Försiktigshetsåtgärder kopplade till Covid-19

Våra åtgärder för att minska smittspridningen i samhället följer myndigheterna och kommunkoncernens riktlinjer. Konkret handlar det om förebyggande aktiviteter som instruktioner om hosta och handhygien, att vi inte tar emot studiebesök och att vi i så stor utsträckning som möjligt undviker större fysiska möten. Kontinuerligt arbetar vi med att utvärdera och hantera risker som kan uppstå och uppdaterar våra åtgärder därefter.

På kommunens webbplats ornskoldsvik.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du följa utvecklingen och hur coronaviruset Covid-19 påverkar kommunal verksamhet. Där finns även bra länkar till ytterligare information.

Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen, ta hand om dig ❤️Hittade du den information du sökte?