Köks- och badrumsrenovering på Mycklingsvägen 8-14

Av omtanke om dig som hyresgäst och för att inte behöva störa dig med två renoveringsarbeten direkt efter varandra sker både köks- och badrumsrenovering samtidigt. I köken kommer köksinredning, vitvaror samt ytskikt att bytas. Badrummet kommer totalrenoveras och få nya ytskikt och inredning. Har du en extra wc kommer även den att renoveras.

Totalt ingår 90 lägenheter i projektet som kommer att pågå i cirka 2 år.

Första etappen med Mycklingsvägen 8-10 är nu färdigställd. I andra etappen ingår Mycklingsvägen 12-14, här har arbetet startat på Mycklingsvägen 14. Start för Mycklingsvägen 12 beräknas preliminärt till januari 2021. Vi kontaktar dig i god tid innan det är dags för din lägenhet att renoveras.  

Informationsmapp istället för trapphusmöte

På grund av covid-19 kommer vi inte bjuda in till trapphusmöten utan istället dela ut skriftlig information som beskriver renoveringsarbetet. Du kommer då även få en tidplan där du kan se när din lägenhet ska renoveras.

Har du frågor?

Har du frågor och funderingar kring pågående renoveringsarbete är du välkommen att kontakta vår hyresgästsamordnare Hussam Rashed på tfn 0660-29 93 56 eller via e-post hussam.rashed@ovikshem.se.

Så här går det till

Under tiden för renoveringen (cirka 4-6 veckor) kommer du inte kunna använda ditt kök eller badrum/wc. Du får istället tillgång till en liten vagn med tillfällig köksutrustning i din lägenhet samt tillgång till kök, toalett och dusch via särskilda köks-och badrumsvagnar som kommer ställas ut på området. Om du har speciella behov t.ex. utifrån funktionsnedsättning ber vi dig kontakta vår hyresgästsamordnare för att se hur vi kan lösa dina behov. Renoveringstiden kan upplevas som en jobbig period med störande ljud, damm och byggarbetare i ditt hem. Tillsammans med entreprenörerna arbetar vi för att minska störningsmomenten så mycket som det går.

Hyreskompensation

För den tid du inte kommer kunna använda ditt kök och badrum kommer du få en hyreskompensation på 60 procent av din hyra. Hyreskompensationen kommer att dras av på den hyresavi som kommer näst efter renoveringen är klar. Vid ett eventuellt ersättningsboende utgår ingen hyreskompensation. 

Vad kostar det?

Tillsammans med Hyresgästföreningen har vi kommit överens om en hyreshöjning för de standardhöjande åtgärder som denna renovering medför samt för det låsbyte som planeras för bostadsområdet.

För lägenheter på 2-4 RoK kommer hyran att höjas med totalt 700 kr/månad. För lägenheter på 1 RoK blir höjningen 650 kr/månad. Hyreshöjningen delas upp i två steg. Det första sker månadsskiftet efter renoveringen är klar i din lägenhet och det andra efter ytterligare 6 månader.

Hyreshöjning:

Storlek

Höjning 1

Höjning 2

1 RoK

+325 kr/månad

+325 kr/månad

2-4 RoK

+350 kr/månad

+350 kr/månad


Här kan du följa renoveringsarbetet

Vi publicerar här korta notiser om renoveringsarbetet när projektet har startat.


 • Mycklingsvägen 12
  Läs mer

 • Preliminär tidplan för Mycklingsvägen 12-14
  Läs mer

 • Förtydligande kring hyresavdrag
  Läs mer

 • Nu är de tre första lägenheterna färdiga
  Läs mer

 • Arbetsstopp under jul- och nyårshelgen
  Läs mer

 • Ingen debitering för individuell mätning
  Läs mer

 • Bortrest under renoveringsarbetet
  Läs mer

 • Medgivande om användning av huvudnyckel
  Läs mer

 • Nedmontering av lekplats på Mycklingsvägen
  Läs mer

 • Totalentreprenör är Byggteamet i Örnsköldsvik AB
  Läs mer

Ställ en fråga


Dina kontaktuppgifter
Dina kontaktuppgifter
Hittade du den information du sökte?