Parkeringar

I våra bostadsområden har vi olika typer av fordonsplatser att hyra. Dessa hyrs i första hand ut till våra hyresgäster som bor i närliggande fastigheter.

Lediga fordonsplatser

Våra lediga fordonsplatser hittar du i vårt uthyrningssystem under Sök ledigt. För att kunna anmäla intresse till en ledig fordonsplats behöver du även vara registrerad i kön för fordonsplatser, det gör du via Mina sidor.

Parkeringsregler för allas trevnad

För allas trevnad och säkerhet är det viktigt att fordon parkeras på de speciellt markerade och skyltade fordonsplatserna.

Du ansvarar själv för snöskottning och sandning av din fordonsplats. Fler regler hittar du på baksidan av ditt hyresavtal.

Undvik parkeringsböter

Vid tyngre transporter kan du köra fram bilen till entrén för att packa i eller ur. Däremot får du inte parkera bilen inne på gården eller vid entrén. Med parkering menas när bilen står uppställd mer än tio minuter utan att det finns någon aktivitet kring bilen.  

Det är stor risk att du får parkeringsböter om du parkerar ditt fordon där det inte är tillåtet. Om du får parkeringsböter har du åtta dagar på dig att betala dessa böter. Efter en påminnelse lämnar vi över ärendet till en inkassofirma.  

Tvätta bilen

Det är inte tillåtet att tvätta bilar i våra bostadsområden. När du tvättar din bil bör du göra det i en biltvätt eller gör-det-själv-hall. Sådana anläggningar är utrustade med oljeavskiljare och ofta även en reningsanläggning, som tar bort föroreningar och tvättmedel innan vattnet släpps ut i det allmänna avloppsnätet.

Läs mer om biltvätt på Miva.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hittade du den information du sökte?