Flytta in hos Övikshem

Vi är glada över att du väljer att hyra din bostad av oss och hoppas att du ska trivas i ditt nya hem.

Nycklar

Du får minst tre originalnycklar till lägenheten, undantag är KomBo och studentlägenheter som bara har en nyckel. På lägenhets­nycklarna finns ett nummer, kontrollera att alla lägenhetsnycklar som du fått har samma nummer. Beroende på var du flyttar in kan du också få andra nycklar till tvättstuga, postbox, motor­värmare med mera. Som hyresgäst är du själv ansvarig för att hålla ordning på nycklarna. Om du tappar bort en nyckel ska du ringa kundcenter.

Om du av någon anledning inte kan hämta ut dina egna nycklar kan du fylla i en fullmakt och låta en annan person kvittera ut nycklarna åt dig.

Information om ditt bostadsområde

Mina sidor hittar du all information som rör ditt boende och det bostadsområde som du flyttar till. Här kan du bland annat hitta information om var tvättstugan och lägenhetsförråden finns men även vad som gäller kring sophantering, områdets fordonsplatser, brandsäkerhet och mycket mer.

Besikta lägenheten

Innan du flyttar in har fastighets­värden gjort en förbesiktning av din lägenhet och skrivit ner eventuella fel som finns i lägenheten i ett besiktningsprotokoll. När felen kommer att åtgärdas beror på vilken typ av fel det är. Om du upptäcker fel i din lägenhet som inte finns med i besiktnings­protokollet ska du kontakta din fastighetsvärd.

Flyttstädning

Vi besiktar inte städningen av lägenheten i samband med utflyttning. Kontakta din fastighets­värd om du är missnöjd med flyttstädningen. Du hittar kontaktuppgifter till fastighets­värden på besiktnings­protokollet.

Tillfälligt parkeringstillstånd

När du flyttar in kan du behöva ett tillfälligt parkeringstillstånd för att parkera utanför porten när du lastar ur bilen. Det får du av kundcenter när du kvitterar ut dina lägenhetsnycklar.

Hittade du den information du sökte?